Karmit

Karmit

Karmeissakin on eroja niin kuin on... kaikissa tuotteissa.

Ovikarmeissa on tärkeintä hyvä materiaali. OVESTA-karmin perusraaka-aine on tyvimänty, joka on erittäin tiheäsyistä ja liki oksatonta. Hankimme raaka-aineen itse Pohjois-Karjalasta, sahamme sen ja kuivaamme sen itse.

Ovikarmeilla saat myös ilmettä ja laadukkuutta kohteeseen.

Materiaalit

Vakiomateriaali on mänty, laatu V / RT 42-10643.

Ovikarmeissa on tärkeintä hyvä materiaali. OVESTA-karmin perusraaka-aine on tyvimänty, joka on erittäin tiheäsyistä ja liki oksatonta. Hankimme raaka-aineen itse Pohjois-Karjalasta, sahamme sen ja kuivaamme sen itse. Teemme itse, koska vastaavaa puuta ei markkinoilta muuten saa.

Jalopuukarmit

OVESTA-jalopuukarmit on aina valmistettu massiivipuusta, emme käytä karmeissa viilua sen huonon kestävyyden takia. Jalopuukarmit esimerkiksi tammesta, koivusta, pyökistä, mahonki, kirsikka tai mistä jalopuusta tahansa, silloinkin hankimme puun lautana ja jalostamme sen itse karmiksi.

Pintakäsittely

Vakiokarmit maalataan joustavalla katalyyttimaalilla valkoiseksi (NCS S 0502-Y) tai haluttuun sävyyn. Karmi voidaan myös kuultokäsitellä ja lakata, tai toimittaa puuvalmiina. Tämä koskee myös erikoiskarmeja.

Karmivahvuudet

Vakiokarmisyvyyden lisäksi valmistamme ovikarmit myös haluttuun mittaan esim. seinävahvuuden mukaan.

42 x 68 mm (paksuus x karmisyvyys)

42 x 92 mm (vakiotoimitus)

42 x 130 mm

mitoitus moduli- tai määrämittaisena

Tiivisteet

Kaikki ovet saa myös karmitiivisteellisinä, jolloin oven ääneneristävyys paranee mutta ennen kaikkea oven käyttömukavuus on parempi: ovi sulkeutuu pehmeästi eikä "kolahda" sulkeuduttaessa.

karmin kiinnitysreiät

Karmeissa on kiinnitysreiät vakiona, jos ei tilatessa erikseen mainita että reikiä ei haluta

Karmien kiinnitysreiät RT 42-10643 mukaisesti, muovitulpat vakiovärit (valkoinen, grafiitin harmaa, tumman harmaa, vaalean harmaa, beige, ruskea)